Kad jede u restoranima, većina ljudi očekuje pažljivo pripremljen obrok od kvalitetnih sastojaka, ali praksa je često drugačija. Restorani neretko koriste trikove kako bi uštedeli novac, a neki od njih su prilično odvratni.
Britanski lanac supermarketa "Ajslend" pustio je u prodaju gotov omlet u kesicama za studente, ali i sve druge koji ne znaju kako sami da naprave ovo jelo.
Pivopije širom sveta sledeće godine najverovatnije očekuje preko 15 odsto više cene omiljenog napitka zbog sušne godine. Očekuje se i rast gotovo svih važnih troškova u proizvodnji piva.
Međunarodna grupa naučnika analizirajući tragove masnoće u posuđu pronađenom uz dalmatinsku obalu i u njenom zaleđu, otkrila je dokaze o najstarijim poznatim fermentisanim mlečnim proizvodima - svežim sirevima i jogurtima, proizvedenim pre 7.200 godina.
Zaljubljenicima u avokado koji žive u SAD-u mogli bi da se ispune snovi ako ih američki stručnjaci uključe u novo istraživanje o tome utiče li to tropsko voće na skidanje kilograma.
Drvo je bogato vlaknima i zamena je za masnoće, a istovremeno nema kalorija. Ipak, mnogima ideja da jedu drvo zvuči u najmanju ruku prilično neverovatno.
Jovan Tomović, nekadašnji prvi čovek PIK "Takovo" koji je 1970. godine kupio licencu za "eurokrem" od italijanske kompanije "Gandola", otkrio je koji je deo te poslastice bolji - crni ili beli.
Naučnici kažu da je tvrda beličasta supstanca koja je hiljadama godina stajala u polomljenom ćupu ispod egipatskog pustinjskog peska "verovatno najstariji arheološki čvrsti ostatak sira ikada pronađen".
Meksiko je ušao u Ginisovu knjigu rekorda jer su tamošnji kuvari napravili najduži hot-dog na svetu, 1.417 metara poznatog sendviča s kobasicom, preneli su danas meksički mediji.